LV Pollet-Boelaert, Lievegem (BE)

“Kalveropfok verloopt een stuk soepeler”

Rundveehouder Steven Pollet van LV Pollet-Boelaert in Lievegem is uitermate tevreden over de aanschaf van Flex-kalverhutten. Twee weken na de komst van tien hutten van Agri-Plastics volgden er nog twaalf. “Vooral de flexibiliteit ervaren wij als een groot voordeel.”

22 Flex-kalverhutten
De rundveehouderij uit Lievegem houdt ongeveer vijfhonderd koeien. “Met 22 Flex-hutten hebben we de ruimte om 44 kalveren op te fokken. Dat is voor ons genoeg”, legt Steven Pollet uit. De rundveehouder kwam het opfoksysteem van Agri-Plastics voor het eerst tegen op de Agribex. Daar werden contacten gelegd en afspraken gemaakt. “Er kwamen eerst tien Flex-hutten. Later hebben we er nog twaalf bijgekocht. Dat geeft wel aan dat we er blij mee zijn.”

Flexibiliteit
In de oude situatie had Pollet de beschikking over eenlinghokken, die in de stal stonden. Niet ideaal. “Nu kan ik de hutten buiten op een betonstrook in de buitenlucht kwijt. Dat bevalt heel goed.” Het grootste voordeel vindt Pollet de flexibiliteit. “Het is heel gemakkelijk om de hutten te verplaatsen. Is er bijvoorbeeld druk van diarree, dan kun je zo’n hut zonder veel moeite op een andere plek neer zetten.”

Flex Roof Cover
Ook van het verstelbaar scharnierend dak, de zogenoemde Flex Roof Cover, ervaart Pollet de voordelen. “De luifel is eenvoudig open te maken om bij de beesten te kunnen. Dat gebeurt dikwijls. Voor het bijstrooien kunt u de luifel open en dicht maken. Het gaat om een grote opening zodat het stro er bij kan.”

Tijdsbesparing
“Met de Flex-hutten bespaar ik tijd met de dagelijkse werkzaamheden als opstrooien, voeren en schoonmaken. Dus het werkt goed”, besluit Steven Pollet.

LV Pollet-Boelaert, Lievegem, (BE)