| MILK BAR™

HET SPIJSVERTERINGSSTELSEL IN EVENWICHT
Van nature drinkt een kalf langzaam, zo’n 3 minuten per liter melk en produceert daarbij veel speeksel. Het speeksel speelt een belangrijke rol in het immuunsysteem, de vertering en het evenwicht van de PH waarden in de lebmaag.
De slokdarmsleuf vormt zich tijdens het drinken door spiersamentrekkingen, het slokdarmsleufrelfex, om ervoor te zorgen dat de melk de pens passeert en in de lebmaag terecht komt. Doordat de slokdarmsleuf slechts een beperkt volume heeft, moet de melk langzaam stromen zodat die niet overloopt en de melk hierdoor in de pens of de longen terecht komt.

milkbar

MET OOG OP GEZONDHEID
De Milk Bar® speen is ontwikkeld om te functioneren als een speen van de koe. Wordt een Milk Bar® speen ingedrukt dan druppelt er melk uit, net als bij de speen van een koe. Het kalf moet zuigen om de melk eruit te krijgen.

MOE EN VOLDAAN
Wanneer kalveren via een Milk Bar® speen gevoerd zijn, zijn ze natijd moe en voldaan. Ze gaan niet aan voorwerpen of andere kalveren sabbelen om hun zuiginstinct te beantwoorden of om extra speeksel te producen.

DE SPENEN OP 60 CM HOOGTE
Om het spijsverteringsstelsel optimaal te laten functioneren is het van belang dat het kalf in dezelfde houding drinkt als bij de koe. Hierbij dient de speen zich ongeveer 60 cm boven de grond te bevinden, dit komt ongeveer overeen met de positie van de spenen van een koe. Als het kalf in deze houding drinkt, sluit de slokdarmsleuf zich volledig zodat de melk in de lebmaag terecht komt.

Freisian

VOORDELEN MILK BAR®
• Maximale speekselproductie verhoogt de immuniteit.
• Betere lactose opname.
• Minder kans op voedingsdiarree.
• Betere groei.

VITALITY SYSTEEM
Voor een optimale gezondheid wordt elk kalf met een nieuwe Milk Bar® speen gevoerd en gaat deze speen, of een die net zo oud is, mee tot ze afgespeend worden. Met de gekleurde clips van het Vitality Systeem zijn de spenen gemakkelijk
te markeren per week. De speciale flesdop zorgt er samen met de speciale fleshouder voor dat de speen altijd in de goede positie wordt aangeboden.