| MILK BAR™

HET SPIJSVERTERINGSSTELSEL IN EVENWICHT
Van nature drinkt een kalf langzaam, zo’n 3 minuten per liter melk en produceert daarbij veel speeksel. Het speeksel speelt een belangrijke rol in het immuunsysteem, de vertering en het evenwicht van de PH waarden in de lebmaag.
De slokdarmsleuf vormt zich tijdens het drinken door spiersamentrekkingen, het slokdarmsleufrelfex, om ervoor te zorgen dat de melk de pens passeert en in de lebmaag terecht komt. Doordat de slokdarmsleuf slechts een beperkt volume heeft, moet de melk langzaam stromen zodat die niet overloopt en de melk hierdoor in de pens of de longen terecht komt.

milkbar

MET OOG OP GEZONDHEID
De Milk Bar® speen is ontwikkeld om te functioneren als een speen van de koe. Wordt een Milk Bar® speen ingedrukt dan druppelt er melk uit, net als bij de speen van een koe. Het kalf moet zuigen om de melk eruit te krijgen.

MOE EN VOLDAAN
Wanneer kalveren via een Milk Bar® speen gevoerd zijn, zijn ze natijd moe en voldaan. Ze gaan niet aan voorwerpen of andere kalveren sabbelen om hun zuiginstinct te beantwoorden of om extra speeksel te producen.

DE SPENEN OP 60 CM HOOGTE
Om het spijsverteringsstelsel optimaal te laten functioneren is het van belang dat het kalf in dezelfde houding drinkt als bij de koe. Hierbij dient de speen zich ongeveer 60 cm boven de grond te bevinden, dit komt ongeveer overeen met de positie van de spenen van een koe. Als het kalf in deze houding drinkt, sluit de slokdarmsleuf zich volledig zodat de melk in de lebmaag terecht komt.

Freisian

VOORDELEN MILK BAR®
• Maximale speekselproductie verhoogt de immuniteit.
• Betere lactose opname.
• Minder kans op voedingsdiarree.
• Betere groei.

CALF BUDDY
De Calf Buddy drinksystemen kenmerken zich door de verstelbare haken voor de ideale drinkhoogte van uw kalf. De drinkbakken zijn geschikt voor elk type hekwerk door de verstelbare afsluitbare hendels. De bijbehorende Calf Buddy speen is speciaal ontwikkeld voor vrijwel alle speenemmers. Zo kan u altijd gebruik maken van de voordelen van een Milk Bar speen.

logo calf buddy

Bekijk hier de online folder van Milk Bar.
Folder Milk Bar 2020

| MILK BAR DRINKBAKKEN

| MILK BAR SPENEN

| MILK BAR CALF BUDDY