Melkveehouderij Steenbergen, Fluitenberg, (NL)

”Gezondere kalveren en meer werkplezier” zo omschrijft Onno Steenbergen de ervaring met de hutten van Agri-Plastics. Op dit mooie melkveebedrijf in Fluitenberg staan de groepshutten met dak en EXL-kalverhutten met frontbuizen van Agri-Plastics. 

 

Probleem aanpakken
Voorheen werden de kalveren binnen gehouden en was er sprake van longproblemen bij de kalveren. Onno Steenbergen zocht naar een oplossing en kwam uit bij Agri-Plastics. ‘’Toen wij deze hutten zagen, dachten wij gelijk: Dat moeten wij hebben!’’, aldus de familie Steenbergen.

 

Gezondheid van de kalveren verbeterd en werkplezier terug
‘’Wat ons erg aansprak aan de Agri-Plastics kalverhutten is de zonlichtbestendigheid en het schoner werken’’. Na enkele kalverhutten van Agri-Plastics te hebben bekeken, en het voeren van bijbehorende adviesgesprekken, heeft de familie Steenbergen de groepshutten met dak en de EXL-kalverhutten met frontbuizen aangeschaft.‘ ’De gezondheid van de kalveren is een stuk beter geworden en daarnaast is het werkplezier toegenomen. Het schoonmaken van de hutten gaat veel makkelijker. Je pakt de hutten op met de mini-shovel en spuit ze schoon.’’ Daarnaast zorgt het dak van de groepshut voor droge hokken en droog voer bij nat en vies weer.

 

Voortschrijdend inzicht van Milk Bar 
Op dat moment kwam de familie Steenbergen ook in aanraking met het Milk Bar systeem. ‘’Een voortschrijdend inzicht op het gebied van kalveren voeren. De combinatie Milk Bar en buitenhuisvesting werkt uitstekend voor de gezondheid van de kalveren.’’

 

Plezierig werken met Agri-Plastics
‘’Het werken met Agri-Plastics hebben wij als plezierig ervaren en er is sprake van korte lijnen. Als wij wat nodig zijn of vragen hebben, is het een simpel telefoontje en het wordt geregeld. Wij zullen de hutten van Agri-Plastics zeker aanraden!’’.

 

Onno Steenbergen, Melkveehouderij Steenbergen, (NL)