Lakeside Holsteins, Zeewolde, (NL)

De familie Van Vliet uit Zeewolde was direct verkocht toen ze de kalverhutten van Agri-Plastics zagen tijdens een open dag. Inmiddels zijn er vijf groepshutten en acht Flexhutten te vinden op hun mooie melkveebedrijf Lakeside Holsteins.

Degelijkheid
Na al enige tijd op zoek te zijn naar de ideale kalverhuisvesting, kwamen zij tijdens een open dag de Agri-Plastics kalverhutten tegen. “De degelijkheid van het hekwerk en de makkelijke manier van optillen van hut en hekwerk sprak ons erg aan”, aldus Sjoerd van Vliet.

Voordelen van buitenhuisvesting
Daarnaast gaf de familie aan dat buitenhuisvesting grote voordelen met zich meebrengt. “De longproblemen bij de kalveren zijn weg en hun algehele gezondheid is aanzienlijk bevorderd. Dat zien wij ook terug in de groei van de kalveren.” De ventilatieopeningen bieden tevens extra ventilatie tijdens de warme dagen.

Arbeidsvriendelijk
“De kalverhutten van Agri-Plastics kun je makkelijk verplaatsen, wat het uitmesten makkelijker maakt. Het zorgt voor meer werkplezier en betere hygiëne.’’ Naast de arbeidsvriendelijkheid zijn de kalverhutten ook erg degelijk. “Het kan hard waaien in de polder en dat gaat altijd goed met deze hutten.”

De werkwijze bij Agri-Plastics heeft de familie Van Vliet ook als prettig ervaren. “Het contact is altijd goed; mocht er iets aan de hand zijn, dan wordt er meteen iets aan gedaan.”

 

Sjoerd van Vliet, Lakeside Holsteins, (NL)